Loading...

Samhandling, stadig aktuelt!

| 14-Feb-2016 | Av: digiTALL | Blog, Drift og målbarhet, Systemer / integrasjoner

Samhandling, eller Collaboration, ordet skjemmer ingen, eller intet. Teknologien har eksistert i et par tiår nå. Men det har tatt forbløffende lang tid for disse konseptene å slå røtter, å finne klangbunn, i selskaper, institusjoner og organisasjoner.

De fleste av oss sitter fremdeles fast i "epost-grøten". Gamle vaner er (ofte) vonde og vende, og det vil alltid være en viss treghet i overganger mellom løsninger og standarder.

Som tilfellet også er for Social Business, innføring av samhandling krever kulturell endring, som teknologi krever tilvenning og opplæring. ​Fordelene mer enn oppveier for utfordringene selv om man må være innstilt på å bruke både tid og energi, sammen, i en gruppe eller organisasjon. 

digiTALL har fokus på samhandling

Vi jobber med løsninger på åpen kildekode. En av disse byr Microsoft Sharepoint på konkurranse, og passer godt inn i alle typer selskaper, store eller må. Ingen lisenskostnader, billig i drift, skalerbar, fremtidsrettet og fungerer på alle typer enheter.

Sharepoint har pussig nok vunnet terreng mye i det siste, mens Microsoft opprinnelig hadde planlagt å fase ut teknologien. Snakket om å terminere Sharepoint har stilnet, kanskje har de innsett at det av og til er forretningsmessig fornuftig å slakke litt på tempoet? 

Akkurat dette sier litt om tregheten som eksisterer, i overgangen mellom menneske og teknologi. Av og til kan det gå for fort i svingene, og det smarteste man gjør er å "avpasse farten etter forholdene".   

Ingen liker endringer

Nja, kanskje ikke helt sant, men i bunn og grunn er de aller fleste av oss nokså konservative. Endringer i vaner, brukersnitt, applikasjoner og systemer krever tid og energi. Gitt at mange ofte får dyttet på seg slike endringer, i tillegg til vanlige arbeidsoppgaver, er det ikke vanskelig å forstå hvor man ofte ser problemer og utfordringer før fordeler.

Ønsker du å vite mer om løsninger for samhandling? Ta kontakt med oss for en prat!


Konktakt oss