Loading...

Hva er god design?

| 13-Feb-2016 | Av: digiTALL | Blog, Webtjenester

Tja si det. Smaken er som baken, det er iallfall èn ting som er rimelig konstant! 

Men hva angår webdesign, metodikk, kodespråk og tilnærming så har utviklingen gått rasende fort. Og med den har vi fått nye verktøy og gode systemer for forvaltning og produksjon av innhold. 

Verden har en god stund beveget seg i en mobil retning. Mange av oss husker godt den spede begynnelse, vanskelig å se hva som senere skulle komme til å skje da, tidlig på 2000 tallet. 

Idag får man smart-telefoner som minner mer om passelig store brødfjeler. Men de aller fleste har mindre skjermer, riktignok med stadig bedre oppløsning og billedkvalitet, men like fullt, nokså små skjermflater stiller spesifikke krav til layout og design.

Den nye trenden, mer luft

God design idag inkluderer mer luft og rom, samt kortere/mindre avsnitt, og illustrasjoner som bidrar til bedre brukeropplevelse sett fra en smarttelefon eller et nettbrett. Automatisk tilpasning til mobil er en selvfølge.

Men med mindre innhold og kortere budskap kommer andre utfordringer, hvordan skal man få frem et slagkraftig og velbalansert budskap, dersom man tidvis føler man går på akkord med kvaliteten? Hvor går metthetsnivået, hva er for mye og hva er for lite?

Dette finnes det ikke noe entydig svar på men som vår egen side forhåpentligvis gir en indikasjon på, vi er opptatt av det. God design for oss er noe som befinner seg et sted mellom oppdragsgiver, virksomhet, og ikke minst, publikum, brukere og vår kundes kunder.

God design er et begrep i konstant endring, en prosess uten ende. De lykkes best som finner en formel bestående av sin egenart, et sett med standarder, kombinert med vilje til og ikke minst interesse for fornyelse.

Nettsideløsninger er som utstillingsdokker, du kan skifte bekledning uten å skifte ut hele dokka. På tide med nye "web-klær"? Ta kontakt med oss for en prat!


Konktakt oss